?!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Tehnomont Pranjić
Portafoni

Parlafon ili portafon je sveprisutna naprava koju više-manje svi stanari uzimaju zdravo za gotovo. Kako i ne bi - parlafon (točnije bi bilo zvati ga kućnim interkomom) dio je modernoga stanovanja više od pola stoljeća. Za to je vrijeme postojao gotovo nepromijenjen - u obliku “lokalne?telefonske slušalice u stambenome prostoru i žicom povezanoga primopredajnika na ulaznim vratima stana ili kuće. Prednost su mu uočili svi oni kojima je bilo jako zgodno doseći udaljene kapije rezidencije bez nepotrebnoga šetanja po perivoju, ali relativno se brzo uselio u zgrade, a potom i “obične?kuće širom svijeta. Klasični su parlafoni “iznutra?bili sastavljeni od analognih komponenti, jednakih onima u nekadašnjim telefonskim aparatima s brojčanikom. Suvremeni, pak, porta- ili videofoni koriste digitalni signal za komunikaciju i kontrolu samog uređaja, često putem Cat5 mrežnoga kabela kakav se koristi i za spajanje osobnih računala u mreže. Samim time ga je puno lakše uklopiti u sustav digitalnoga doma ili ga čak kontrolirati i koristiti s udaljene lokacije računalom ili mobilnim telefonom.

Evolucija interkoma otišla je i u bežičnom pravcu, što će obradovati sve one čija se okućnica mjeri u hektarima. Naime, videofon ili parlafon je moguće s baznom (kontrolnom) stanicom unutar kuće povezati i bežično, čime se izbjegava polaganje stotina metara kabela. Danas je kućni interkom evoluirao i do sljedeće dimenzije ?osim zvuka, zna prenijeti i sliku, pa je njime kudikamo zgodnije sa sigurne udaljenosti uočiti (ne)poželjnoga gosta na vratima. Videofoni su, jasno, složenije konstrukcije utoliko što sadržavaju i digitalnu kameru koja prosljeđuje signal na zaslon korisnika.

rolex replica uk rolex replica uk

Kontakt

Image

Tel: 01/3312-752

Karta

Buderus

Prikaz veće karte

Plaćanje karticama

Image Image Image
Buderus Seltron Lg Toshiba Bosch Viessman Haier Valliant Remeha